پیام ما
همه می گویند
پیشگیری بهتر از درمان است
ما به آن عمل می کنیم
آمار بازدید سایت
  • کل بازدید : 2713685
  • بازدید امروز : 147
  • بازدید دیروز : 326
بیماری های دهان و دندان و تغذیه (periodontal disease & Nutrition)
بیماری های دهانی شامل التهاب لثه و بافت های اطراف دندان می باشد. این عفونت ها می توانند بسیار جدی بوده و باعث از دست دادن دندان شوند.

بیماری های دهان و دندان با سایر شرایط مزمن، مثل دیابت و بیماری های قلبی عروقی مرتبط می باشد. از سوی دیگر کنترل دیابت و بیماری قلبی همزمان می تواند به پیشگیری از بیماری های دهان و دندان کمک کند. ارتباط بین بیماری های دهان و دندان با بیماری قلبی منجربه این شد که محققین باکتری هایی را در دهان پیدا کنند که در گردش خون نیز یافت شده و در پلاک های مسدود کننده ی شریان ها نیز وجود دارند. فرضیه ای حاکی از این است که باکتری ها به پلاک های چربی عروق متصل شده و باعث ایجاد انسداد می شوند. از سوی دیگر، زمانی که این باکتری ها از دهان به داخل خون مهاجرت می کنند، باعث ایجاد شرایط التهابی در بدن می شوند که این شرایط پیش زمینه ای برای انواع بیماری های مزمن می باشد.
یکی دیگر از مهم ترین عوامل خطر برای ابتلا به بیماری های دهان و دندان، استعمال دخانیات است. افرادی که دخانیات و به خصوص سیگار استعمال می کنند، پلاک های ضخیم تری روی دندان خود دارند و به میزان بیشتری دچار آسیب استخوان و بافت های دهانی می شوند.
به نظر می رسد که تا 30 درصد افراد، بدون در نظر گرفتن مراقبت های بهداشت دهان و دندان، استعداد ژنتیکی برای بیماری های لثه دارند. آزمایشات ژنتیکی و درمان و مراقبت به موقع، می تواند در این افراد به پیشگیری از بیماری های لثه پیشگیری کند.
زنان به علت نوسان در سطوح هورمون ها استعداد بیشتری برای ابتلا به بیماری های دهانی دارند.

 
نقش تغذیه در بیماری های دهان و دندان

 
تغذیه کافی بخش مهمی از فرایند مقاوم سازی در برابر ابتلا به بیماری های دهان و دندان ایفا می کند. بیماری دهان و دندان با افزایش تولید گونه های فعال اکسیژن ارتباط دارد که می تواند باعث آسیب رساندن به سلول ها و بافت ها شود. آنتی اکسیدان هایی مثل ویتامین C، بتاکاروتن، و ویتامین E این رادیکال ها را خنثی می کنند.
کمبود ویتامین C، فولیک اسید، و روی به نظر می رسد که آسیب پذیری بافت های لثه را به بیماری افزایش دهند.
در لیست زیر ویتامین هایی که کمبودشان در بیماری های دهان و دندان نقش دارد، توضیح داده شده است:
ویتامین C
 منابع ویتامین C شامل: مرکبات، گوجه فرنگی، کلم بروکلی، سبزیجات سالادی، توت فرنگی، هندوانه، و سیب زمینی شیرین میباشد.
بتا کاروتن
منابع غذایی بتاکاروتن شامل سبزیجات سبز تیره رنگ، اسفناج، بروکلی، زردآلو، طالبی، هویج، سیب زمینی شیرین می باشد.
ویتامین E
منابع غذایی ویتامین E شامل روغن سویا، روغن ذرت، روغن پنبه دانه، سبوس گندم، غلات کامل، سبزیجات سبز تیره، آجیل ها، دانه ها، ذرت، زرده تخم مرغ، زیتون
اسید فولیک
منابع غذایی اسید فولیک شامل: سبزیجات سبز تیره، مخمر آبجو، جگر، غلات غنی شده (که معمولا در ایران غلات با اسیدفولیک غنی نمی شوند، اما غلات صبحانه که دارای برچسب غذایی هستند را می توانید از نظر وجود ویتامین ها و املاح مختلف بررسی کنید)، مرکبات، چغندر، بروکلی، سبوس گندم، غلات کامل، گوجه فرنگی
روی
منابع غذایی روی شامل گوشت، ماکیان، شیر و فراورده های لبنی، حبوبات و غلات کامل
کلسیم
منابع غذایی کلسیم شامل: فراورده های لبنی، سبزیجات سبز تیره، بادام، انجیر خشک، نخود فرنگی می باشد
 
نوشته شده توسط: سپیده محبوبی- کارشناس ارشد علوم تغذیه
 
اطلاعات تماس
CONNECT TO MY NEW WEBSITES:
PSYCHOLOGY TODAY
THERAPYTRIBE
لینک تعیین وقت قبلی
Ahmadreza Zamani
تلنـگر !

شیوه تفکرتان را، خودتان انتخاب کنید!

ورود به سایت
من رو به خاطر بسپار